Голем пожар беснее на Макарска ривиера

Туристи од три хотели на Макарска ривиера (Јадран, Нептун, Тамарис) и дел од жители се евакуирани денеска поради пожар во Горњи Тучепи.

img

Во гаснењето на пожарот се вклучени околу 200 пожарникари кои ги спасија хотелите. За да се локализира пожарот употребени се и канадери, јавуваат хрватски медиуми.

Пожарникарите проценуваат дека ќе биде исклучително тешко да се совлада пожарот во текот на денот, но истакнуваат дека нема повредени.

 

Поради огнената стихија, затворен е сообраќајот на државниот пат Макарска-Вргорац додека на Јадранската магистрала од Макарска до Тучепи се вози по една коловозна лента. Владата соопшти дека е донесена одлука во тоа подрачје како помош да се испратат 150 припадници на хрватската армија.

 

 

Facebook impact:

Објавено понеделник, 19 јуни 2017 03:45:00
Напишано од емилија