Француската полиција претепа репортер

Во текот на вчерашните демонстрации во Париз полицијата претепа фоторепортер кој го сликаше протестот.

img

Сето тоа го забележал друг фоторепортер. Како што јавуваат западните медиуми, брутално е претепан француско-холанѓанскиот репортер Алексис Краланд, кој правел репортажа за време на бруталноста на полицијата за време со пресметката со демонстрантите. На крајот и тој беше претепан.

Низ цела Франција вчера се одржаа демонстрации против најавените реформи за работа. Најмногу луѓе имаше собрано во Париз, каде за време на протестот дошло до судир меѓу полицијата и демонстрантите.

 

Facebook impact:

Објавено среда, 13 септември 2017 02:54:00
Напишано од емилија