Историска средба на претседателот на Јужна Кореја и сестрата на Ким Џонг- ун

Историска средба на претседателот на Јужна Кореја и сестрата на Ким Џонг- ун  

img

Историски состанок се одржа за време на Олимпијадата во Пјонгчанг. Јужнокорејскиот претседател разговараше со сестрата на својот севернокорејски колега – Ким Џонг-ун, Ким Јо-Џонг.

Ким му ја пренесе на претседателот на Јужна Кореја поканата од нејзиниот брат да ја посети Северна Кореја. 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено сабота, 10 февруари 2018 03:51:00
Напишано од Виолета