Освен за името, се преговара и за идентитетот?

Меркел кажа дека преговараме не само за името туку и за идентитетот?

img

Јавно барам од политичари од власта, парламентарци, министри, дипломати и сите заинтересирани, меѓу кои мислам и на нво-а, опозиција, граѓански сектор, да не ќутат како да имаат сошиени усти туку да објаснат и го анализираат искажувањето на Меркел 

"Нерешениот проблем со името и идентитетот меѓу Македонија и Грција е товар за нас"

Дали ова е новинарска грешка или прецизна изјава, што таа значи и да се изанализираат јавно и до детал сите нејзини аспекти како и последици. 

Ако не, тогаш да ги земеме како точни и прифатливи терзите и заложбидете на сите оние кои мсетаат дека МОРА да го смениме името и ИДЕНТИТЕТОТ и дека во суштина ние НЕ преговараме само за името и САМО за промена на референцата туку и за промена на ИДЕНТИТЕТОТ на македонскиот народ.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено понеделник, 17 јули 2017 08:20:00
Напишано од Виолета