Откажани летови поради снежно невреме во Јапонија

Најмалку 150 летови се откажани на меѓународниот аеродром во Токио поради обилни снежни врнежи, а не се лета ниту на главните домашни линии.

img

Околу 50 автомобили се заглавени и неможат да се движат на мостот „Реинбоу бриџ“. Над 200 патници се евакуирани од железничката станица, откако беа заробени од снегот и неможеа да се се качат горе, пренесе НХК.

Според метеоролозите, во последните четири години во Токио немало такви обилни снежни врнежи. Поради влошувањето на состојбата, Владата формира и кризен штаб.

Facebook impact:

Објавено понеделник, 22 јануари 2018 03:18:00
Напишано од емилија