Падна авион- 44 патници настрадани

Вчера, на аеродромот во Јужен Судан се сруши авион, а се стравува дека сите 44 патници се настрадани.

img

Се соопштува дека авионот припаѓал на компанијата South Supreme Airlines.

„Во болница се превезени 17-18 лица“- изјави Џејмс Димо Денг.

Радиостаницата во Јуби соопштува дека неколку лица се извлечени од урнатините и се превезени во болница.

Facebook impact:

Објавено понеделник, 20 март 2017 06:12:00
Напишано од sasho