Морничаво предвидување на италијанскиот Нострадамус: Снегот носи страшно проклетство, а ние ...

Пред 500 години италијанскиот филозоф Матео Тафури изрече апокалиптично пророштво во кој вели дека два дена ќе вее снег без престан во јужниот град на Италија,Саленто кој што ќе означува крај на светот.

img

Бидејќи подрачјето на Саленто во почетокот на оваа седмица беше погодено од снег и многу ниски температури,неговото пророштво стана главна тема.

„Саленто од палми и јужен ветер,снежен Саленто...Два дена снег,два блесоци на небото,знам дека тоа е крајот на светот,но не копнеам„ , напиша Тафури.

Снегот на југот на Италија е многу редок,но оваа зима пристигна дури и во тие краеви. Сообраќајот се парализира и училиштата се затворија,а уште поголем хаос создава тоа што таа област не е спремна за снег и студ.

Facebook impact:

Објавено четврток, 12 јануари 2017 05:47:00
Напишано од Емилија


Последни вести