Шокантно открите на научниците: Животот после смртта навистина постои!

Луѓето отсекогаш ги интересирало што се случува после смртта и што не чека од другата страна и дали сите оние сцени од филмовите се вистинити.

img

Според најновите сознанија кога ќе умрете незнаете дали сте мртви бидејќи кога ќе престане да работи срцето крвта во мозокот автоматски престанува и тоа значи дека некој е официјално мртов.

Новите истражувања покажале дека умот на мртвите личности како и нивната свест продолжуваат да работат уште некое време што значи дека личноста може да ја препознае својата смрт.

Постојат докази кои укажуваат на тоа дека личноста може да чуе кога ја прогласуваат за мртва. Оваа најнова студија претставува идеја за холивудскиот римејк Flatlines, серија во која група студенти по медицина имаат искуство со смртта.

Доктор Сем Парниа од Њујорк истакнува дека луѓето после крајот на работата на срцето сеуште се свесни.

-Откривме дека луѓето на кои им престанало да работи срцето па повторно е вратено во живот можат во потполност да опишат што се случувало околу нив во тој момент. Тие точно опишале што се докторите правеле, што збореле и што виделе- кажува тој.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено четврток, 19 октомври 2017 02:38:00
Напишано од Вероника