Еве како на најлесен начин да добиете повеќе меморија во телефонот

Без оглед на тоа што произведувачите се трудат мобилните телефони да имаат што е можно повеќе меморија за податоци, на корисниците едноставно никогаш не им е доволно

img

И да бидеме реални, на сите нас порано или подоцна ни се случува да ни недостига простор и тоа баш тогаш кога сме сакале да инсталираме некаква апликација или да направиме кул видео запис.

Нема место за паника, имаме решение за овој проблем:

1. Избришете ја кеш меморијата на интернет пребарувачот.

2. Направете го истото на Фејсбук и Месинџер апликациите.

3. Избришете го купот од стари СМС пораки кои повеќе не ви се потребни.

4. Избришете го фолдерот „Downloads”.

5. Вклучете „Google Photos” опцијата која отстранува дупликат фотографии во меморијата.

6. Исчистетете ги сите прегледани филмови и видео материјали кои не ви се потребни.

Во следното видео можете да пронајдете детални упатства:

Тагови:

Facebook impact:

Објавено среда, 11 октомври 2017 02:55:00
Напишано од Виолета


Последни вести