Има само 19 години, се збогати преку ноќ и порачува

Растот на криптовалутите направи мултимилионери од некои луѓе преку ноќ. Некои од овие нови милионери се уште се на факултет или веќе се откажуваат од него поради заработката на парите.

img

Еден од таквите крипто-богаташи е 19-годишниот Ерик Финман, кој стана милионер благодарение на високите цени на биткоин.

Финман (19) се уште беше дете кога во биткоини вложи 1.000 долари кои ги добил од својата баба, а денеска има близу 6 милиони долари.

 

За разлика од повеќето други крипто-богаташи што го чекаат вистинскиот момент за кеширање на биткоините, Финман има мисија.

 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено сабота, 03 февруари 2018 07:32:00
Напишано од емилија


Последни вести