Лоши вести: Од 1- ви мај Фејсбук воведува претплата

Друштвената мрежа Фејсбук одлучи од 1 мај да воведе месечна претплата која ќе чини 7 евра. Сепак, тука има и нешто добро за корисниците кои редовно го користат Фејсбук со години ќе добијат еднократна надокнада од 156 евра, доколку го користат секојдневно. Поточно доколку во последно време имале макар една дневна интеракција, лајкување, коментирање, објавување статус и слични активности.

img

Оваа одлука лично ка донел основачот на Фејсбук, Марк Закерберг.

Во условите за користење, кои скоро никој не ги чита, постои секција во врска со плаќањето, која овозможува Фејсбук од корисницте да побара да платат за секој месец користење, дури и пред преплатата да биде официјално воведена.

Претплатата која ќе чини 7 евра, ќе може да се плати со кредитна картичка, СМС порака или директно во претставништвото на Фејсбук.

Оваа одлука на Закерберг сигурно лошо ќе се одрази на популарноста на компанијата, па може и да се очекува драстичен пад на бројот на корисници.

Како оваа ситуација ќе се одвива и дали Фејсбук ќе ја намали или укине претплатата, ќе видиме во наредните недели.

Facebook impact:

Објавено сабота, 01 април 2017 01:13:00
Напишано од Виолета