Промена на Фејсбук – кога ќе се логирате ќе нема лозинка

Ликот на корисникот во последно време добива големо внимание.

img

Фејсбук вложува и во овој сегмент на ИТ технологијата, па според наводите на TheNextWeba,  компанијата ќе ја користи опцијата препознавање на ликот, поради подобрување на безбедноста на корисничкиот профил.

 

Според извештаите, функцијата во моментов се тестира. Наводно, оваа функција е тешка за хакнување.

Во моментов нема многу детaли за технологијата која се користи и нејзина имплементација, а Фејсбук сe уште се нема офоцијално изјаснето кога оваа опција ќе пристигне до корисниците.

Facebook impact:

Објавено четврток, 05 октомври 2017 01:20:00
Напишано од емилија