Цветко мортус пијан оди на лекар...

Цветко мортус пијан оди на лекар.
– А бе докторе, градиве ме болат.
– Да не си паднал случајно?
– Не бе докторе…

img

Цветко мортус пијан оди на лекар.
– А бе докторе, градиве ме болат.
– Да не си паднал случајно?
– Не бе докторе…
– Да не си спиел гол, па да те фати промаја?
– Не бе докторе…
– А бе ти, пијан да не си?
– Малку бе докторе…
– Е па од шанкот те болат градите!

Facebook impact:

Објавено петок, 01 септември 2017 12:25:00
Напишано од Виолета