Комши, што вака ти постилаш алишта? Жена ми е со колешките па...

Излегувам на терасата и го гледам комшијата како постила алишта да се сушат:

img

Излегувам на терасата и го гледам комшијата како постила алишта да се сушат:

- Комши, што вака ти постилаш алишта?

- Жена ми со колешките е на предновогодишна па да ја заменам малку.

- Знаеш ли да переш?

- Пералната ги испра алиштата додека поминав со правосмукалката...

- Знаеш и со правосмукалка?

- Немаше што да правам додека се вареше ручекот...

- А знаеш и да готвиш! А кога спиеш?

- Спиев кога се женев... доволно ми е за цел живот.

Facebook impact:

Објавено четврток, 29 декември 2016 07:57:00
Напишано од Емилија