Некој ерген оди во Холандија да најде жена и...

Некој ерген оди во Холандија да најде жена. Наога некоја многу добра, но женава не знае македонски, а и тој не разбирал холандски. По некое време тие се венчаат и живеат во Холандија!
По некое време дечкото го фатила носталгија и отишол во македонија на гости кај некои роднини.

img

Некој ерген оди во Холандија да најде жена. Наога некоја многу добра, но женава не знае македонски, а и тој не разбирал холандски. По некое време тие се венчаат и живеат во Холандија!
По некое време дечкото го фатила носталгија и отишол во македонија на гости кај некои роднини.
За да не оди сам ги земал жената и мајка и.
Одат на гости и сите мажи се собираат на маса да гледаат фудбал.
По некое време роднините го прашуваат мажот како се разбира со жена му и тој им одговара на следниот начин (свирка и покажува со раката да јаде). Жената му носи да јаде!
и пак мажот свирка и покажува со раката да пие!
Жената му носи ракија, мезе.Сите останале вчудовидени
Во тој момент дошла жената и пред нив ја извадила цицката и ја стиснала.Тогаш мажот ја зема баба му и пред сите ја растура од ебење и при крај истура кофа вода од прозор! Сите го прашуваат што е работава, а овој вика "па оваа ми вика иди купи млеко, а ја и викам матер ти ебам не глеаш дека врне'.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено понеделник, 04 септември 2017 07:55:00
Напишано од Виолета