Синот се оженил и утредента, снаата вари кафе, и оди кај свекрвата...

Синот се оженил.
И утредента, снаата вари кафе, и оди кај свекрвата.

img

Синот се оженил.
И утредента, снаата вари кафе, и оди кај свекрвата.
Свекрвата рекла:
Снао сеа овој ден ни е прв заедно што седиме, и ај сеа да си кажеме кој сме и какви сме.
Свекрвата рекла:
Е снао мојата навика е ваква: Насабајле ако ме видиш со косата на лева страна, е тогаш снао, не сакам ни шала ни смеа ни доброутро ни здраво. А ако не ми е, тогаш примам се и шала и смеа и се.
Е сеа свекрво е мојот ред. Јас кога ќе станам сабајле, одам до фриждерот и ја зимам чашта и си турам ракија. После кога ќе измијам садеви ќе го средам креветот пиам и втора чаша ракија. После пред ручек и третата ја пиам.
И мене свекрво не ми чуе дали коста ти е на левата или на десната.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено среда, 31 мај 2017 01:38:00
Напишано од Виолета