Тато јас се заљубив многу, сакам да се мажам!

Доаѓа ќерката дома и бара благослов од татко и за да се омажи.
– Тато јас се заљубив многу, сакам да се мажам!
– Во кого се заљуби?
– Во оној Рикардо што работи во твојата фирма, многу се сакаме!
– Знаеш што ќерко, морам да ти кажам дека не можеш да се омажиш за него, знаеш јас многу одамна имав тајна врска и Рикардо ти е полубрат, ама те молам немој да и кажуваш на мајка ти.

img

Доаѓа ќерката дома и бара благослов од татко и за да се омажи.
– Тато јас се заљубив многу, сакам да се мажам!
– Во кого се заљуби?
– Во оној Рикардо што работи во твојата фирма, многу се сакаме!
– Знаеш што ќерко, морам да ти кажам дека не можеш да се омажиш за него, знаеш јас многу одамна имав тајна врска и Рикардо ти е полубрат, ама те молам немој да и кажуваш на мајка ти.
Девојката тагувала неколку месеци и кога конечно нашла нова љубов доаѓа повторно кај татко и:
– Тато јас пак се заљубив имам нов дечко многу се сакаме и сакаме да се земеме.
– А во кого се заљуби сега?
– Во оној Мануел што работи кај тебе во фирма.
– Знаеш што ќерко мене ми е стварно жал ама морам да ти кажам дека и за него не можеш да се омажиш, имав уште една афера и Мануел ти е полубрат!
Девојката не знаела што да прави и отишла кај мајка и да се пожали:
– Мамо, јас дава пати сум пред земање ама тато ме спречува затоа што и двајцата ми биле полубраќа од неговите афери.
– Ќерко слободно мажи се за кого сакаш, тој не ти е татко!

Facebook impact:

Објавено сабота, 03 декември 2016 12:34:00
Напишано од виолета