Влегува Трпе во автобус и возачот го прашува...

Влегува Трпе во автобус и возачот го прашува:
– Колку години имаш?
– Седум.
– Добро, кога ќе дојде кондуктерот и ако те праша кажи му дека имаш шест.
– Зошто?

img

Влегува Трпе во автобус и возачот го прашува:
– Колку години имаш?
– Седум.
– Добро, кога ќе дојде кондуктерот и ако те праша кажи му дека имаш шест.
– Зошто?
– За да те пушти да се возиш без да треба да купиш карта.
Поминува некое време и во автобусот влегува кондуктерот и го прашува Трпе:
– Колку години имаш ти?
– Шест.
– А кога ќе полниш седум?
– Веднаш штом се симнам од автобусот.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено вторник, 24 октомври 2017 09:31:00
Напишано од Виолета