Што е оската на земјата?

Наставник: 
– Што е оската на земјата? 
Студент: 
– Оската на Земјата е замислена линија која поминува од еден пол до друг, и на кој земјата се врти. 

img

Наставник: 
– Што е оската на земјата? 
Студент: 
– Оската на Земјата е замислена линија која поминува од еден пол до друг, и на кој земјата се врти. 
– Многу добро. Сега, може да висат алиштата на таа линија? 
– Да, наставнику. 
– Навистина, а каква облека? 
– Имагинарна облека.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено понеделник, 11 септември 2017 01:20:00
Напишано од Виолета