Чудо: Оваа жена роди 5 деца

23-годишната Александра Кинова била пресреќна откако дознала дека е бремена по вторпат. Таа и нејзиниот сопруг живеат во Миловица, Чешка и веќе имале еден син.

img

Со поминувањето на месеците, лекарите потврдиле дека таа не носи едно бебе, туку носи две.

Кратко по овој преглед при редовната посета на гинеколог тие го доживеале најголемото изненадување во нивните животи.

Лекарите им соопштиле дека таа носи тројка, а после кратко време дека носи четворка.

Но, на крајот им пристигнала неверојатна вест дека таа носи пет бебиња, бидејќи нејзиниот стомак постојано растел.

Без никакви компликации, со царски рез таа се породила, а од новороденчињата четири биле машки и едно девојче.

Ова е прв ваков случај во Чешка, затоа што бебињата биле зачнати по природен пат. Општо во светот, ова е огромна реткост, по природен пат да бидат зачнати 5 бебиња.

 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено сабота, 20 јануари 2018 02:17:00
Напишано од емилија