Кога ќе прочитате колку често треба да го менувате кујнското сунѓерче, дефинитивно ќе се исплашите!

Дали сте воопшто свесни дека кујнското сунѓерче е еден од најопасните предмети во вашиот дом? Токму затоа кога ќе чуете колку често би требало да го менувате, веднаш ќе заминете во кујната за да го направите тоа...

img

Иако кујната е место кадешто се подготвува храна, таа често може да биде и едно од најнечистите места во домот. Всушност, тука се наоѓа ладилникот, садоперот, како и шпоретот, но и корпата за отпадоци. Таа е често и влажна, па со тоа и најподложна кон развој на бактерии – а најопасниот предмет пак е малото кујнското сунѓерче!

Да, токму она сунѓерче со коешто ги миеме садовите, за нештата да бидат уште поапсурдни!

Токму затоа, и потполно е бесмислено да го “чистиме” истото, бидејќи тоа е речиси невозможно да биде направено. Особено пак затоа што сунѓерчето често го користиме и за многу други нешта, како што е на пример чистење на кујнските површини.

Токму затоа, единственото решение коешто ви преостанува е редовно менување на кујнското сунѓерче, и тоа, според зборовите на научниците, најмногу на недела дена!

Тагови:

Facebook impact:

Објавено среда, 13 септември 2017 09:46:00
Напишано од емилија