Ова мора да го знаете доколку употребувате дезодоранс!

Најголем дел од луѓето секојдневно користат дезодоранс не помислувајќи на опасностите кои се кријат од него.  

img

Поради тешките мириси експертите предупредуваат на потенцијалните ризици за здравјето, а поврзани со хемикалиите.

-Потешкотии со дишењето, напади на астма, мигрена, вртоглавици, осип, гушење, мачнини и други проблеми, наброи некои од здравствените ризици професорката Ана Стеинмен од Мелбурн.

Стеинмен минатата година ја посветила на истражување  за влијанието на производите.

Резултатите покажале дека 33 проценти од испитаниците имале проблем со мигрена и напади на астма при користење на мирисни производи како на пример освежувачи на воздух и средства за чистење.

Ова истражување не е единствено кое ја потврдило врската меѓу производите како дезодорансот и здравствените проблеми. 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено среда, 14 февруари 2018 10:20:00
Напишано од Виолета


Последни вести