Ова се земјите кои влегоа во финале на Евровизија!

Македонија не е од земјите кои влезе во финале.

img

Во финалето ќе настапуваат по десет полуфиналисти од квалификациите во вторникот и вечерва и земјите од големата петорка и секако домаќинот.

В сабота на грандиозната сцена во Киев ќе ги видиме Ерменија, Австрија, Азербејџан, Белорусија, Хрватска, Данска, Унгарија, Израел, Италија, Молдавија, Холандија, Полска, Португалија, Австралија, Белгија, Бугарија, Кипар, Франција, Германија, Грција, Норвешка, Романија, Шпанија, Шведска, Украина и
Велика Британија.

Се вчитува прикажувачот на видео...

Тагови:

Facebook impact:

Објавено петок, 12 мај 2017 08:50:00
Напишано од Емилија