Овој викенд на небото ќе има вистински спектакл

Интензивната светлина на месечината ќе го засени набљудувањето на Персеиди.

img

Август е месец кој за астрономите е обележан со исчекување на метеорскиот рој Персеиди. Секоја година има различен интензитет, а годинава се очекува просечност на овој ноќен настан.

Метеорското јато најдобро ќе биде да се набљудува во сабота кон недела, а според прогнозите видливоста тогаш ќе достигне до 80 отсто.

Тагови:

спектакл небо

Facebook impact:

Објавено петок, 11 август 2017 10:20:00
Напишано од Емилија