Ресторан одбил да послужи трудница бидејќи дошла непристојно облечена, го гледате ли проблемот?

Трудница од американската сојузна држава Вашингтон останала шокирана кога персоналот на еден локален ресторан не ја послужил бидејќи била непристојно облечена.

img

Чариша Рајли Гобин од Марисвил е трудна со близнаци, а во текот на посетата на ресторанот носела црн топ и долго здолниште. Кога Чариша влегла во “Buzz Inn Steakhouse”, келнерката ѝ кажала да се покрие бидејќи така како што е облечена, таа не може да биде послужена. 

“Дали сте вие сериозни?”, ја прашала келнерката и добила одговор дека не може да биде во ресторанот со таква маица.

На Фејсбук таа вели дека ја избркале поради големиот стомак.

“Бев бесна. По тоа, секако не би останала таму”, напишала Гобин во објавата, која поради големото внимание подоцна и ја избришала, но таа веќе се проширила на Интернетот. 

Ресторанот најпосле се извинил за ваквото “недоразбирање”, наведувајќи дека сакаат сите нивни гости да се чувствуваат удобно и дека не сакале никого да навредат со тоа.

Facebook impact:

Објавено вторник, 12 септември 2017 03:26:00
Напишано од емилија