Совршен трик за рамна и убава коса

Доколку до сега не сте знаеле, крајно време е да дознаете за што служи копчето за ладен воздух…

img

Косата може да биде совршено рамна и убава, без оштетувања кои ги прави фенот кога е изложена директно на топол воздух. Во тоа е и трикот : во топлиот воздух кој ни прави додатна топлина во летото и никој нема многу волја за фенирање.

За почеток, заборавете на користење на топлиот воздух. Ладниот воздух од фенот е клучен за правење на бујна коса, бидјеки ја одржува рамна и обликувана.

Фенирање на наједноставен начин: Неколку прамени ставете ги на округла четка, со пречник најмалку од 6 см, додека косата ја фенирате со топол воздух. По тоа пуштете ладен воздух од фенот и продолжете со четката да ги обликувате прамените. На самиот крај, оставете ја четката во косата 2 до 3 минути, а потоа нежно извлечете ја од прамените. Косата ќе биде прекрасна, рамна и мека, исто како да сте биле на третман кај најдобриот фризер во градот.

Тагови:

коса фенирање

Facebook impact:

Објавено петок, 10 ноември 2017 02:33:00
Напишано од Вероника