Верувања за петок 13- ти: Овие работи никако не смеете да ги направите

Утре е петок 13- ти и бидете внимателни да не ги направите овие неколку работи. 

img

Утре е првиот Петок 13-ти за оваа 2017 година. На денот кој се смета за баксузен, ова не смеете да го правите:

Внимавајте да не истурите сол, не поминувајте под скали, ако кажете нешто лошо чукнете во дрво.

 Се смета дека денеска не треба да допрете буба-мара, и не треба да го прекрстувате приборот за јадење.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено петок, 13 октомври 2017 01:37:00
Напишано од Виолета


Последни вести