Владата на Исланд дава 5000 долари доколку ожените девојка

Владата на Исланд планира да ја зглеми популацијата , која во последните неколку години е во континуиран пад. За проблемот да биде поголем женската популација е постојано во пораст, па од година во година се зголемува и бројот на жени кои не можат да најдат мажи.

img

Исландската влада поради тоа одлучи да најде интересен начин за да го реши тој проблем. така што од почетокот на наредната година, секој кој ќе се ожени со девојка од Исланд, Владата ќе му подари 5.000 долари.

Така што мажи, ако можете да поднесете студ и сакате 5.000 долари и сопруга, Исланд е вистинското место за вас.

Facebook impact:

Објавено сабота, 11 ноември 2017 04:10:00
Напишано од Виолета