Забележала на ултразвук дека нејзиното бебе е поинаво: Лекарите ја убедувале дека се е во ред а откако се породила...

Хана Бовран Павеј(39),во 36-тата недела од бременоста отишла на ултразвук. Тогаш и изгледало дека нејзината ќерка има невообичаено голема глава, но лекарите ја убедувале дека се е во ред.

img

Хана безгрижно го чекала породувањето. Кога започнало породувањето излегло дека мајката била во право бебето имало огромна глава која се заглавила и токму затоа итно била потребна операција. 

За среќа Луси била родена здрава без дополнителни компликации, и мајката и бебето после породувањето биле добри. За жал после седум седмици на Луси и била дијагностицирана краниосиностоза односно болест кај децата со деформитети на главата. 

Доколку не се третира на време оваа болест е многу опасна. За среќа на Луси и била дијагностицирана на време па лекарите закажале што е можно побрзо операција. Операцијата поминала добро.

Луси сега има 17 месеци и засега е здрава но мора да носи очила и редовно да оди на контрола.

Facebook impact:

Објавено недела, 13 август 2017 01:50:00
Напишано од Емилија


Последни вести