Абу Даби се затвора

Loading...

Канцеларијата за итни случаи на Обеиднетите Арапски Емирати соопшти дека Абу Даби оди делумен локдаун.
Како што е соопштено, градот се затвора делумно од 19 јули, односно нови мерки ќе бидат воведени во полноќ до 5 часот наутро.
-Движењето на јавноста ќе биде ограничено и нема да се користат услугите за превоз. Граѓаните не смеат да ги напуштаат домовите, освен во итни случаи и за набавка на основните намирници, пренесува Ројтерс.

loading...