“Автобусот на смртта“ ја зема и 16-тата жртва

Денес на повредите им подлегна 19-годишната девојка, на која по несреќата и беше ампутирана ногата. Тоа е 16-тата жртва која ја зема автобусот кој се превтре кај село Ласкарци на автопатот Скопје – Тетово.
– И покрај сите напори на лекарите да и го спасат животот, односно да ги санираат повредите, девојката почина денеска околу 13 часот, потврдил за “Независен весник“, д-р Алберт Леши, раководител на Клиниката за трауматологија, ортопедија, анестезија и реанимација при Клиничкиот центар во Скопје.