Ако ви е празен акумулаторот не очајувајте, направете го ова и продолжете да возите

Loading...

Доколку вашиот акумулатор не успева да го запали автомобилот, голема е веројатноста тој да е испразнет.
Доколку немате време да чекате помош на пат, потребно е да го направите следново:
Скршете неколку таблети аспирин и обидете се да ги пикнете во отворите на акумулаторот.

Салицилната киселина реагира со сумпорната киселина во акумулаторот и веднаш ќе го врати во живот.

loading...