Ако ви е празен акумулаторот треба да направите само една работа

Loading...

Доколку вашиот акумулатор не успева да го запали автомобилот, голема е веројатноста тој да е испразнет.
Доколку немате време да чекате помош на пат, потребно е да го направите следново:


Скршете неколку таблети аспирин и обидете се да ги пикнете во отворите на акумулаторот. Салицилната киселина реагира со сумпорната киселина во акумулаторот и веднаш ќе го врати во живот, а вие ќе може да продолжите да возите.

loading...