Али Ахмети во воена униформа ја честиташе КОСОВСКАТА АРМИЈА… црни ветришта над Балканот

Еве ја интегралната порака на Али Ахмети. Па ценете сами.
Колку жртви, колку соништа, колку напор, колку маченици во вековите да дојдат до овие денови на слобода, Независност, на армијата, на еднаквост и перспектива.
Косовската армија исто така е основа на мирот и стабилноста на целиот наш регион со атлантска перспектива и бидејќи денес, не само косово, туку и цела Југоисточна Европа има корист дури и сојузник во битката за градење на Западен демократски капацитети во нашите земји, достоен за интеграција во НАТО и Европската унија.
Демаркацијата на границата меѓу косово и Србија, признавањето на меѓусебните односи, отворањето на разговорите за членство во ЕУ и Албанија, нашето членство во НАТО и спроведувањето на Преспанскиот договор, заедно со владеењето на правото во нашите земји, се предизвиците пред нас.
Сите ние што ги делиме истите вредности и имаме идентична намера за еднаквост, правда и евроинтеграција на нашите земји, ние мораме да си помагаме меѓу себе со проширување на својата рака на соседот за време на ова патување.
Сеќавајќи се на мачениците од минатите децении, маченици, ветерани, активисти, патриоти, го посакував овој МОНУМЕНТАЛЕН ПОТФАТ.
Ја изразувам мојата благодарност дури и на нашите сојузници кои останаа да го поддржуваат правото и во континуитет да сведочат за нас и да докажат дека сме на вистинскиот пат и од правата страна на историјата.