Ана Бекута ја нема никаде во планот, а таа треба да го погреба – Мрка сам смислил како ќе биде испратен, овој детаљ мора да го има на ковчегот

Политичарот и партнер на пејачката Ана Бекута, Милутин Мркоњиќ и неговата сопруга Драгана ја купиле семејната гробница, која на негово инсистирање морала да биде до кафуле, изјавил на времето тој за српските медиуми.
Мркоњиќ ја купил семејната гробница пред 28 години, а „планот и програмата“ на погребот и ги оставил на сопругата – да го закопа во ковчег со петокрака, бидејќи е верен на комунистичката идеологија.
– Со сопругата Драгана ја купивме гробницата пред 25 години. Се е на нејзино име, не сакав некој друг да ме закопа. Ако Даша ме избрка, избркано е. Погребав некои другари кои беа многу заслужни во поранешна Југославија и Србија затоа што државата немаше разбирање за тоа и затоа решив сам да си организирам се. Бидејќи не верувам во разбирање на државата, решив и тогаш јас и жена ми купивме гробница и јас ќе бидам погребан таму. Заработив пари во Либија како инженер, а беа купени додека бев директор, изјавил Мркоњиќ пред три години.
Почесниот претседател на СЈО тогаш рече дека ќе биде погребан во ковчег со петокрака, бидејќи не бил верник.
– Ако некогаш Даша ме праша каков сандак сакам, ќе го кажам тоа, со петокрака и со призмата што ја носат комунистите. Медалот што го добив од Тито и Слободан Милошевиќ оди со мене на гради. Иако, медалот можеби ќе и го дадам на СПС. Не сакам државата да ме закопа, сам смислев се. Даша знае сè. Сите документи се кај Даша. Гробницата е на Новите гробишта, во близина на кафеана, сакав да бидам близу кафеана – рекол Мркоњиќ во 2018 година за курир.рс.

Пронајдете не на следниве мрежи: