Анкета: 67% од светската популација се плаши од КОРОНА ВИРУСОТ

Loading...

Со глобално истражување за Ковид 19 излезе Брима Галуп според која 67 проценти од светската популација стравува од новиот вирус, дел од граѓаните стојат зад своите влади, дел ги критикуваат и не веруваат дека може да ја сузбијат болеста.
Истражувањето покажало дека 67% од светската популација се плаши од Ковид 19, тој процент во Македонија изнесува 63.
Процентот на граѓаните во Македонија кои сметаат дека Владата добро се справува во овие услови на пандемија изнесува 65% наспроти 29% кои не се согласуваат со тоа како Владата се справува со корона вирусот.
Во Македонија најчести преземени превентивни мерки од страна на граѓаните се
88% почестото миење на рацете.
54% седењето дома и ограничување на директни социјалните контакти.
48% употребана средства за дезинфекција на раце.
10% само одговориле дека употребуваат маски за лице.
5% дека носат ракавици,
9% изјавиле дека до сега не преземале никакви мерки.

Повеќе информации и анкети можете да најдете на нашата Фејбук страница!!!

Па потоа прочитајте уште и ова:

 

loading...