Ајкула забележана и кај Корчула

Loading...

Пред неколку дена во водите на Јадранското Море кај Макарска беше видена мала ајкула. Е, па забележана е уште една, но сега во Корчулскиот канал.
Се работи за ајкула од истиот вид, која не е опасна по животот на луѓето и се храни со ситни риби, лигњи, а понекогаш и со птици и други, пцовисани животни, објаснува хрватски експерт за ајкули Ален Солдо.
Иако овој вид ајкули ретко напаѓаат луѓе, тој вели дека тоа сепак може да се случи.

 

loading...