Банкнотите од 100 и 200 евра лесно може да се перат

Loading...

Нови банкноти од 100 и 200 евра кои ќе бидат во оптек од 28 мај. Европската централна банка со нив завршува серијата наречена Европа.
Овие банкноти имаат подобрени безбедносни карактеристики и се издржливи на саекакви непогодни ситуации.

Банката сподели и видеа како ги тестира банкнотите.

loading...
Loading...