Бар Рафаели мора во војска?!

Loading...

Во Израел војниот рок е законска обврска и за девојки трае две години, а менекенката не одслужила  војска бидејќи искористила дупка во законсо тоа што се омажила за семеен пријател.

Всушност, Рафаели е заштитно лице на кампањата кое Министерството ја спроведува во светот за да го подигне имиџот на земјата, но тоа ги разлути IDF (Израелска вооружена сила) која јавно го критикувала изборот на манекенката која не одслужила воен рок.
Во израел војниот рок е законска обврска и трае три години за машки и две години за девојки.
„Изборот на личноста која нема одслужено воен рок како службен претставник на Израел пренесува порака да простиме и заборавиме избегнувањето на служење“,пишува во службеното соопштение на IDF.
Покрај се, манекенката на Инстаграм објави слика со порака дека на сруштвената мрежа има повеќе пријатели отколку  што имаат најпопуларните израелски весници .Во Израел војниот рок е законска обврска и за девојки трае две години, а менекенката не одслужила  војска бидејќи

loading...