БГНЕС: Бугарите се против почнувањето на преговори на Македонија со ЕУ

Loading...

БГНЕС: Бугарите се против почнувањето на преговори на Македонија со ЕУ

Запрепастувачки, но вистинито. Најголем дел од Бугарите се против стартот на преговорите за влез во ЕУ на нашата држава.

Најголем дел од прашаните, над 80 проценти сметаат дека не треба да се дозволи почеток на преговорите. Само околу 10 проценти сметаат дека треба да се дозволи, односно да се даде зелено светло на нашата држава.

Над половина од анкетираните, односно 54,1 %, рекле дека Бугарија треба да го признае современиот Македонски идентитет само ако Македонија признае дека на почетокот од 20 тиот веке голем дел од населението се самоопределувало како Бугарско, а новиот идентитет започнува по 1944 година, без да ги засега граѓаните на Бугарија и нивните претци.

 

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...