Бебе зебра родено со точки, наместо линии

Loading...

Ретка, мала зебра со точки, наместо со линии по крзното била забележана во дивините низ Кенија.
Специјалист за диви животни објасни дека бебето е родено со вид на меланизам, што е обратна состојба од албинизмот.


Тажната вест е што ваквите нетипични младенчиња тешко се снаоѓаат во дивината. За среќа, неговата мајка не го отфрла и го штити.

loading...
Loading...