“Бев сериозно болен, не ме интересираше ни животот ни смртта”: Дино Мерлин првпат зборуваше за неговата најлоша ситуација!

Loading...

Пејачот се присети на деновите кога работел во фабриката за кревети во Вогожа и пишувал песни на мрсна хартија.
„Ме исмеваа затоа што пишував песни“, рече музичарот, додавајќи дека секогаш им велел дека ќе го гледаат на телевизија, што се остварило. Парите што ги заработил ги вложил во студиото и го снимил албумот приватно, додека остатокот, како што велат, е историја.
Мерлин, роден во Сараево, се присети и на деновите на војната, кога гледаше како умираат неговите колеги, пријатели и менаџерот.


„Беше лотарија кога ќе излезете да видите дали воопшто ќе се вратите“, рече Мерлин.
Тој исто така зборуваше за филмската приказна со неговата сопруга Амел Дервишалидовиќ, чии родители беа против нивниот брак. Тој вели дека „им го украл на неговите родители“, а денес се заедно повеќе од четири децении.
Тој исто така призна дека кон крајот на 90-тите размислувал да се повлече од сцената.
“Ова ќе го кажам за прв пат, во еден момент од мојот живот бев сериозно болен. Имав тешка депресија, не би посакала тоа на никого. Се манифестираше на таков начин што не ме интересираше ништо – ниту живот ниту смрт. Тоа беше периодот кога бев растение. Сè ми паѓаше на ум во тоа време, размислував да ја напуштам музиката. Но, решив да продолжам и во 2000 година снимив албум “со кој сум многу горд” рече Мерлин, кој исто така рече дека се надева дека ќе бидат можни поголеми концерти во 2022 година.

loading...