Без овие работи не смеете да тргнете на кампување!

Loading...

Потребна ви е опрема за кампување за да го направите вашиот престој во природа, во кој веќе сте поставиле шатор, што е можно попријатно. Ќе ви обезбедиме основни информации потребни да ги знете пред да тргнете на кампување. По читањето на овој текст ќе знаете што да имате од опрема, дали е сè неопходно, што е вклучено во дополнителната опрема и колку е важна импровизацијата при кампување.

Имам шатор, каква додатна опрема?!

Да се ​​има шатор е одлично нешто, сепак, треба да спиете во тој шатор, треба да се загреете, треба да јадете нешто. Опремата за кампување зависи од изборот на камперот, а основните работи што треба да ги донесете се вреќа за спиење, подлога за спиење, фенерче, шпорет(решо), како и нож, а ние би додале и мала секира.

Може да се каже дека вреќата за спиење е основната опрема за кампување, заедно со шаторот тие се на некој начин неразделни. Вреќите за спиење зависат од временските услови и при избор на вреќа за спиење треба да знаете во кое годишно време би ја користеле.

Сите ние ја сакаме нашата земја и нема ништо спорно за тоа. Сепак, љубовта кон нашата земја не значи дека таа ќе ве загрее ако легнете директно на неа. Подлогата за спиење исклучително важно парче опрема за кампување бидејќи има повеќе функции.

Иако денес секој има мобилен телефон и има опција на осветлување во опсегот на батерија, понекогаш тоа не е доволно и се не потпирајте само не неа. Потребна ви е батериска ламба која е потрајна и дава подобра светлина.

Доколку планирате да одите на повеќедневно кампување , потребно е нешто да подготвите. За тоа неизоставен дел од опремата е и мало решо или плинска боца. Се разбира, решето или плинската боца, без разлика дали ги користите или не, чувајте го подалеку од дожд и директна сончева светлина, што важи и за целата опрема за кампување што ја носите.

Практичната употреба на ножот за кампување е нереална ситуација за да се опише, но опсегот на употреба е од сечење леб до сечење гранки, дупчење дупки и правење нешто од ништо. Во секој случај, ножот е неопходен дел од опремата за кампување.

Опремата која исто така ви е потребна и многу корисна е приборот за јадење, приборот за хигиена, кеси за ѓубре, медицинска опрема( средство против комарци).

Опремата за кампување е бесконечен извор на инспирација, која зависи од самиот кампер. Низ историјата на кампувањето, опремата за кампување се менува, но љубовта кон слободата никогаш.

 

 

loading...