Бели дамки на забите, зошто некои луѓе ги имаат, а други не?

Ова е прилично честа состојба и е наречена стоматолошка флуороза. Доколку се појави во детството, тогаш е безопасна, но ако се појави во зрелоста, тогаш таа е здравствен симптом.Бели дамки … Продолжи со читање Бели дамки на забите, зошто некои луѓе ги имаат, а други не?