Бидете многу внимателни со овие инсекти: Самохрана мајка од Србија почина од убод од стршлен

Loading...

38-годишната Санела Кадриќ, самохрана мајка на малолетно девојче, починала откако била касната од инсект додека собирала алишта.
Трагедијата се случила во петокот во 14 часот, кога Санела од Лесковац собирала алишта од жица во семејната куќа.


-Слушнав дека вреска, па настана молк. Не сфатив што се случи. После неколку минути се вратив од продавница и слушнав дека починала. Ужас! Во овој крај вакво нешто не се случило, рекол сосед и додал дека претпоставува дека стршленот се сокрил во алиштата и така успеал да ја касне.
Бидете секогаш внимателни при казнување од стрешлен, не го игнорирајте каснувањето иако немате симптоми, затоа што може да се јават и после неколку часа и да доведат до смрт.

loading...