Биткоинот се стабилизира околу 49.000 долари по токен

Loading...

Биткоинот се стабилизира околу 49.000 долари по токен за време викендот. Истовремено Етериумот или дигиталното сребро, како популарно го нарекуваат се стабилизираше на околу 2250 долари по токен.

Вкупната вредност на Биткоинот според оваа цена е 926 милијарди долари. Досега со „рударење“ се ископани над 18.6 милиони токени. Додека максимално можно е да се постигнат, ископат 21 милион коини.

 

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...