БиХ: Изборите се одложени за ноември

Loading...

БиХ: Изборите се одложени за ноември

Изборната комисија на  БиХ, денеска на својата седница донесе Одлука за одложување на одржувањето на локалните избори во земјата. Истите ќе се одржат на 15 ноември 2020 година.

Сепак мора да се нагласи дека оваа одлука не е поврзана со пандемијата на КОРОНА ВИРУСОТ, туку со финансиите. Имено, Владата на БиХ по распишувањето на изборите, според изборниот закон била должна да обезбеди средства за истите.

Тоа до вчера не се случило и ова е на некој начин изнуден потег од стана на тамошната Изборна комисија.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...