Божиќниот маркет во Будимпешта прогласен за најубав за 2020-та година

Loading...

Вкупно 280.000 луѓе гласаа на сајтот за Најубави европски дестинации, избирајќи го божиќниот маркет во Будимпешта за најубав во 2020-та година.
Магичните сијалички и штандовите со топли пијалаци очигледно се најубави во Будимпешта, поради што маркетот пред базиликата Свети Стефан повторно ја понесе победата.
Оваа година елката е накитена со големи, црвени машни и лампиони во црвено-златна варијанта.
Атмосферата ви ја пренесуваме низ неколку фотки:

loading...
Loading...