Боксер го продава шампионскиот појас за да му купи подарок на синот за Божиќ

Loading...

Британскиот боксер Рони Кларк го изложи на продажба на eBay, шампионски појас. Тој претходно го освоил европскиот шампионски појас во верзијата ИБФ – втора полулесна категорија.


Почетната цена на појасот е 1.050 килограми. 33-годишниот Шкотланѓанец на ваков чекор се решил, бидејќи немал пари да купи подарок за својот син за Божиќ.
Ова се должи на фактот дека поради повреда на противникот, неговата следна борба беше откажана.

loading...