Борбaта со КОРОНАВИРУСОТ ја загубија уште 31 лице, најмладиот на 38 годишна возраст

Loading...

Како што претходно информираа од министерството за здравство борбтасо коронавирусот ја загубија уште 31 лице, а најмладиот е на 38-годишна возраст.
Пријавени се вкупно 31 починато лице: 12 од Скопје (50г, 52г, 61г, 62г, 63г, 64г, 64г, 68г, 74г, 75г, 77г и 79г), по 3 од Куманово (70г, 75г и 75г) и Охрид (65г, 72г и 87г), 2 од Прилеп (67г и 80г ) и по 1 починат од Битола (38г), Виница (62г), Гостивар (83г), Дебар (75г), Кавадарци (63г), Кратово (75г), Пробиштип (85г), Радовиш (79г), Ресен (67г), Свети Николе (69г) и Тетово (71г).
Од пријавените пациенти, еден е починат во домашни услови.

loading...
Loading...